+382 20 67 42 77

Vojislavljevića bb, Dahna, Podgorica, Crna Gora

info@knjaz.me

Fizičko arhiviranje

eArhiva raspolaže sopstvenim fizičkim Arhivom. Arhiv omogućava pohranjivanje fizičke građe.

Benefiti fizičkog arhiviranja

Dokumentacija koju skladištimo može biti u pisanoj, kucanoj ili štampanoj formi, mikrofilmu, računarskim medijima i svim ostalim formama (slajdovi, filmovi, grafikoni, kompjuterski diskovi i sl. ). Dokumentacija može biti u bilo kojoj formi za koju je moguće odrediti trajnost i propisati uslove skladištenja i održavanja.

Sadržaj arhivske jednince je skup dokumenata koji se nalaze u jednom registratoru, arhivskoj kutiji, elektronskom zapisu jednog medija. 

Dokumentacija se u Arhiv skladišti u formi tehničke arhivske jedinice, na primjer registratora ili standardne arhivske kutije. Svaka arhivska jedinica označiti će se jedinstvenom oznakom u skladištu, koja će se nalaziti u popisu arhivskih jedinica.

Period čuvanja pojedine arhivske jedinice određuje Naručilac. Raspolažemo kapacitetom numerisanih polica kapaciteta 300 000 registratora ili 4 tipske kutije koje se koriste za ratsutu dokumentaciju, skladištenje mapa, fascikli i sl.

Preuzimanje postojeće dokumentacije naručioca uključuje:

  • označavanje svih skladišnih jedinica za preuzimanje,
  • stvaranje popisa tehničkih jedinica koje su sada uskladištene kod naručioca, na temelju postojećih oznaka na tehničkim skladišnim jedinicama,
  • utovar cjelokupne građe u vozilo eArhiva,
  • transport na lokaciju eArhiva skladišta i smještaj na police u skladištu.

Radi adekvatnog praćenja, svakoj skladišnoj jedinici dodjeljuje se unikatni broj. Obilježavaju se naljepnicom koja sadrži neophodne elemente za identifikaciju. Tokom čuvanja dokumentacije vodi se elektronska evidencija registraturske građe. Izradili smo softversko rješenje tj. elektronsko praćenje dokumentacije. Elektronska evidencija registraturske građe sadrži neophodne podatke, a odnose se na jedinstvenu oznaku, lokaciju vlasnika, opis i rok čuvanja. Prihvataju se zahtjevi klijenata za uvođenjem dodatnih podataka.

  • mkd-slider-img
  • mkd-slider-img
  • mkd-slider-img
  • mkd-slider-img
  • mkd-slider-img

Zainteresovani ste za FIZIČKO ARHIVIRANJE? Naš tim je uvijek na raspologanju da vas kontaktira, uputi i ponudi pravi paket za poboljšanje vašeg poslovanja!

Kontaktirajte nas!